کارگاه روش تحقیق کمی با حضور آقای دکتر احمد قدسی برگزار شد

در این کارگاه که روز چهارشنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، آقای دکتر احمد قدسی ضمن بیان گستردگی مبحث روش تحقیق، بیان کردند که در این جلسه تنها به معرفی مسائلی که برای دانشجویان و اساتید مورد سؤال است پرداخته می‌شود.

از آنجا که یکی از مشکلات دانشجویان تعیین دقیق انواع متغیر در پژوهش می‌باشد. درنتیجه به تعریف انواع متغیرها (۱. متغیر مستقل ۲. متغیر وابسته۳. متغیر کنترل ۴. متغیر مزاحم ۵. متغیر تعدیل کننده ۶. متغیر میانجی) با ارائه نمونه پرداختند.

در ادامه بیان کردند که مشکل عمده پژوهشگران در پژوهش‌های کمی انتخاب حجم نمونه است و نمونه باید معرف واقعی جامعه باشد که این نکته با دو ویژگی بیان می‌شود: ۱. انتخاب تصادفی و ۲. کافی بودن حجم نمونه. حجم نمونه خود یک مسئله است که  نیاز به استفاده از شیوه‌های مختلف برای تعیین آن هست. فرمول کوکران، نرم افزار جی پاور و جدول مورگان ابزار تعیین حجم نمونه هستند. پس از معرفی این نرم افزارها،  بحث معادلات ساختاری طرح شد و بعد از بررسی انواع روش تحقیق بر اساس هدف، ماهیت، روش اجرا ، روش‌های پارامتریک و ناپارامتریک را معرفی کردند.

نظر بدهید