پژوهشکده

جنسیت به مثابه یک سازه اجتماعی، در روابط افراد و نهادها امری اجتناب‌ناپذیر است. گروه جنسیت و علوم اجتماعی ضمن پذیرش اصل جنسیت،‌ درصدد است مسائل زنان را از نگاه جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی، با لحاظ تحولات اجتماعی مدرن در چارچوب آموزه‌های دینی مطالعه و بررسی نماید. تولید مبانی و ادبیات نظری در کنار کاربردی‌سازی ادبیات علمی حوزه زنان در سطح خانواده و جامعه را می‌توان فرآیند فعالیت این گروه بیان کرد.

با توجه به تحولات اجتماعی، یکی از مهمترین دغدغه‌های انسان مسلمان مدرن، کاربست آموزه‌های اسلامی در قالب احکام در زیست فردی و اجتماعی است. زنان یکی از موضوعات مهم در آموزه‌های ادیان مختلف هستند. گروه جنسیت و فقه و حقوق در صدد است نیازهای اجتماعی زنان را در کنار مسائل نوپدید، از دریچه دین و آرای فقهی که در نهایت به تعریف حقوقی آنان ختم می‌شود، مورد مطالعه و بررسی قرار داده و راهکار مشروع و در چارچوب دین به مسائل ارائه نماید.

مباحث مربوط به علوم انسانی، مبتنی بر مبانی فلسفی خاص خود است. گروه فلسفه، الهیات و جنسیت می‌کوشد ضمن بررسی مبانی فلسفی نظریه‌های جنسیت، مبانی فلسفه اسلامی را در راستای تولید نظریه‌های بومی و اسلامی به کار گیرد. ورود به عرصه فلسفه‌های مضاف و نظریه‌پردازی جنسیت در امتداد فلسفه اسلامی مورد دغدغه این گروه است.

گروه مطالعات اسلامی زن و خانواده درصدد است تا موضوعات زن و خانواده را از نگاه آیات و روایات و تاریخ اسلام مورد بررسی قرار دهد. پژوهشگران گروه مطالعات اسلامی زن و خانواده،‌ ضمن دغدغه‌مندی نسبت به جایگاه زنان در بستر تحولات اجتماعی، در تلاش هستند الگوی کارآمد زن را به تأسی از زنان بزرگ ادیان ابراهیمی، با ادبیات علمی و روزآمد تبیین و ترسیم کنند.