دومین نشست هم اندیشی با محوریت فلسفه اخلاق و جنسیت در روز چهارشنبه ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
در این جلسه که با حضور رئیس پژوهشکده، خانم دکتر زارعان، مدیران گروه و پژوهشگران پژوهشکده مطالعات زن و خانواده برگزار شد، آقای دکتر مرتضی طباطبایی پژوهشگر گروه فلسفه و جنسیت، گزارشی از طرح پژوهشی خود با عنوان «رویکردهای جنسیتی به اخلاق» ارائه داد.
ایشان در این رابطه بیان کردند که: در قرن بیستم، یکی از مهمترین بازخوانیها و بازنگریها در نظریات و مکاتب اخلاقی غرب، اعم از نظریات دوره باستان و دوره مدرن، بازنگری از منظر حقوق زنان و تبعیضهای جنسیتی بوده است. تقریباً همه این نظریات، به یک اندازه با این نقد جدی مواجهاند که رویکردی مردسالارانه به اخلاق داشتهاند؛ به نحوی که زنان را دارای تواناییها، صفات و فضایل اخلاقی فروتری به شمار آوردهاند و نیز جهان اخلاق را صرفاً از منظری مردانه به تصویر کشیدهاند. بر این اساس منتقدان این رویکرد مردسالارانه، خود رویکردهای جدیدی را پیشنهاد کردهاند که میتوان آنها را در قالب پنج نظریه کلی دستهبندی کرد. در این جلسه، به مرور و بررسی اجمالی این پنج رویکرد اخلاقی غیرمردسالار پرداخته شد.
پس از ارائه، حضار پرسشها، نقدها و نظراتشان را مطرح و به بحث و تبادل نظر درباره رویکردها پرداختند. در پایان جلسه نیز اعضای هر گروه علمی با توجه به مباحث بیان شده، موضوعاتی را که لازم است تمرکز بیشتری بر آنها شود، مطرح کردند.