وبینار «شخصیت حضرت زهرا (س) در مذاهب اسلامی» با حضور دکتر زهرا محمدپرچوی، مدیر گروه فقه و مطالعات اسلامی پژوهشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب و بیبی آسیه میرزاعلی، مدرس و مدیر مدرسه علوم دینی امالابرار آققلا در مرکز اسلامی استان گلستان برگزار شد.
در این وبینار دکتر زهرا محمدپرچوی، مدیر گروه فقه و مطالعات اسلامی پژوهشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: خانواده اولین نهادی است که میتواند به تبیین و ترویج سبک زندگی فاطمی اهتمام داشته باشد. بنابراین والدین نقش مهمی در تربیت فرزندانشان با سبک و سیاق زندگی فاطمی بر عهده دارند، لذا خانوادهها با آگاهی و دانش و شناخت کافی از زندگی و سیره ائمه اطهار (ع) بهویژه حضرت فاطمه زهرا (س) میتوانند به تربیت فرزندانشان بپردازند.
وی به نقش مساجد، حوزههای علمیه، مدارس، مراکز آموزش عالی، جامعه و گروههای اجتماعی و مذهبی در ترویج سبک زندگی فاطمی اشاره کرد و گفت: این مراکز و نهادها به ویژه خانوادهها باید با رفتار و عملکرد خود آموزهها و سبک زندگی فاطمی را برای نسل جوان ترویج کنند و تنها با حرف زدن نمیتوان سبک زندگی فاطمی را در جامعه پیادهسازی کرد.
مدیر گروه فقه و مطالعات اسلامی پژوهشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب به منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تأثیرپذیری جوانان از سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به اصلاح سبک زندگی و عدم تأثیرپذیری از سبک زندگی غربی تأکید کردهاند، لذا داشتن معرفت ایمانی، شناخت و مطالعه سیره و منش ائمه اطهار (ع) بهویژه حضرت فاطمه زهرا (س) میتواند در الگوگیری از سبک زندگی اسلامی و سبک زندگی فاطمی مؤثر باشد.
مدیر و مدرس مدرسه علوم دینی امالابرار آققلا نیز در این برنامه بیان کرد: عفت و حیا، دفاع از حریم ولایت و دفاع از ولی خدا، دعا برای همسایه، احترام به همسر، تربیت صحیح فرزند، روشنگری، حضور جدی در عرصههای سیاسی و اجتماعی از جمله مؤلفهها و شاخصهای حضرت فاطمه زهرا(س) بود. ایشان بهعنوان مادر نقش مهمی در تربیت فرزندان خود امام حسن (ع) و امام حسین (ع) داشت و آنان را به شیوهای پرورش داد بهطوری که در عین حال که عفاف و حیا را رعایت میکردند، در اجتماع حضور داشتند و فعالیتهای اجتماعی و سیاسی را انجام میدادند. در واقع همه زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) سراسر درس زندگی است و باید از آن الگو بگیریم.
میرزاعلی با بیان اینکه اقتضائات و نیازهای موجود در جامعه ایجاب میکند تا سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) در همه شئون زندگی فردی و اجتماعی الگو باشد، تصریح کرد: الگوی زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) در ابعاد فردی و اجتماعی کامل و جامع است و میتواند همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی افراد جامعه را پوشش دهد. الگوها و آموزههای زندگی سبک فاطمی همه برگرفته از آموزههای دینی است و حضرت فاطمه زهرا (س) بهصورت کامل تمام اصول زندگی فردی، خانوادگی، سیاسی و اجتماعی یک مسلمان را در زندگی خویش پیاده کردهاند و یک الگوی عملی برای افراد جامعه محسوب میشود، لذا باید شیوه و منش زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) را با شیوههای عملی و کاربردی در جامعه و نسل جوان تبیین کنیم.